Головна
Реєстрація
Вхід
П`ятниця
26.04.2024
22:44
Вітаю Вас Гость | RSS

Меню

Міні-чат

Статистика

Онлайн пассажиров всего: 1
Гостей: 1
Пассажиров: 0

  
Головна » 2010 » Вересень » 27 » Відкрито залізничне сполучення через р. Дніпро по новому залізнично-автомобільному мостовому переходу
19:12
Відкрито залізничне сполучення через р. Дніпро по новому залізнично-автомобільному мостовому переходу

27 вересня 2010 року у м. Києві відбулось урочисте відкриття залізничного сполучення через р. Дніпро по новому залізнично-автомобільному мостовому переходу. В урочистостях взяли участь Прем’єр-міністр України Микола Азаров, міністр транспорту та зв’язку України Костянтин Єфименко, генеральний директор Укрзалізниці Михайло Костюк та інші поважні гості.

«Важливість сьогоднішньої події полягає у тому, що за 4 місяці колектив залізничників та будівельників показав, що він може успішно вирішувати складні завдання», — зазначив під час відкриття прем’єр-міністр України Микола Азаров.

За словами генерального директора Укрзалізниці Михайла Костюка, відкриття залізничного сполучення – це приклад повної мобілізації залізничників на виконання доручення уряду для покращення транспортної розв’язки у місті Києві, а також поліпшення залізничного сполучення. «Запуск регулярного залізничного руху по новозбудованому мосту дозволить раціонально розподілити обслуговування поїздів між станцією Київ-Пасажирський та новим вокзальним комплексом на станції Дарниця», — повідомив Михайло Костюк.

Загалом під час виконання будівельних робіт споруджено 148 опор, змонтовано 37 тисяч тонн металоконструкцій прогонових споруд, в тому числі 14 тисяч тонн металоконструкцій залізничної складової, відсипано 22 тис. кубічних метрів насипу, прокладено 14 км колій та змонтовано контактну мережу.

Будівництво залізнично-автомобільного мостового переходу було розпочато у липні 2004 року. Загальна кошторисна вартість складає 9157 млн грн. Будівництво мостового переходу профінансовано на суму 5378,2 млн грн., з яких 900,2 млн грн. – це кошти Державного бюджету. Освоєно інвестицій на суму 4698,9 млн грн., в тому числі у 2010 році - 393,4 млн грн.

Державним бюджетом України на 2010 рік у рамках підготовки та проведення в Україні фінальної частини Євро-2012 для будівництва залізнично-автомобільного мостового переходу через р. Дніпро передбачено 650 млн грн. Станом на 25 вересня на фінансове забезпечення будівництва з Державного бюджету виділено 500 млн грн.

Одночасно із залізничною складовою мостового переходу будується і автодорожна складова, яку планується закінчити у 2012 році. Мостовий перехід із шестисмуговою проїзною частиною та пропускною спроможністю 35 тис. автомобілів за добу дозволить вирішити проблеми збільшення інтенсивності автомобільного сполучення між лівим та правим берегом Дніпра і покращить екологічний стан навколишнього середовища у столиці.

У 2010 році планується закінчити будівництво автомобільного проїзду з лівого на правй берег. На будівництві автомобільного проїзду з лівого на правий берег (включаючи правобережну та лівобережну естакади) на половині проїзної частини виконано влаштування гідроізоляції, укладається асфальтове покриття. Майже завершено монтаж металоконструкцій прогонових споруд низової частини автомобільного проїду мосту через р. Дніпро. На будівництві правобережних автодорожніх підходів споруджено опори автодорожньої естакади та змонтовано металоконструкції прогонових споруд з верхової сторони. Із 10 опор з’їзду на Наддніпрянське шосе завершено будівництво 9 опор.

На будівництві Березняківського шляхопроводу виконується спорудження та облаштування пасажирських платформ зупинного пункту Лівий берег, триває демонтаж гаражних боксів, укладається асфальтове покриття та здійснюється відсипка земляного полотна під будівництво виїзду на вул. Сортувальна.

Для повного завершення робіт необхідно закінчити будівництво автомобільного проїзду з правого на лівий берег, будівництво автомобільних з’їздів правобережного і лівобережного підходів, будівництво транспортної розв’язки „Видубичі” та виїзду на Харківське шосе.

Переглядів: 606 | Додав: railroadersclub | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Форма входу

Пошук

Календар
«  Вересень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Залізниці України

Сайт існує

railroadersclub © 2024
Використовуються технології uCoz