Головна
Реєстрація
Вхід
П`ятниця
26.04.2024
04:17
Вітаю Вас Гость | RSS

Меню

Міні-чат

Статистика

Онлайн пассажиров всего: 1
Гостей: 1
Пассажиров: 0

  
Головна » 2010 » Травень » 13 » До літнього сезону пасажирських перевезень Південна залізниця готує вокзал у стилі ретро
17:42
До літнього сезону пасажирських перевезень Південна залізниця готує вокзал у стилі ретро

Південна залізниця до початку нинішнього сезону літніх перевезень готує для своїх пасажирів чимало подарунків. Серед них - вокзал у стилі ретро.
Завдяки фахівцям Південної магістралі на станції Віринський завод Сумської дирекції залізничних перевезень пасажири зможуть побувати на вокзалі початку минулого століття. Помилуватися витонченим інтер'єром того часу, відпочити на чудових старовинних диванах, оцінити якість і красу кахлів вокзальної печі, попити чаю в ажурній альтанці, а потім, почувши сигнал станційного дзвону, вийти на перон. І там без будь-якої машини часу миттєво перенестися на сторіччя вперед — адже біля платформи вокзалу минулого століття своїх пасажирів буде очікувати рейковий автобус, один із символів прогресу на залізниці сьогоднішнього дня.
Вокзал у стилі ретро — ідея начальника залізниці Віктора Остапчука, Під час осіннього огляду дирекції він запропонував до початку нинішнього сезону літніх пасажирських перевезень зробити пасажирам такий подарунок.
Роботи з реконструкції вокзалу Віринський завод і прилеглої території виконані фахівцями Сумського будівельно-монтажного експлуатаційного управління.

Довідково:
Гілка Амбари – Віринський завод будувалася в 1911 році для товарного руху і була призначена для доставки сировини і матеріалів на Віринський цукровий завод знаменитого цукрозаводчика Павла Івановича Харитоненка, а також вивезення у зворотному напрямку солодкої продукції. Тоді ж, у 1911 році, була збудована адміністративна будівля станції Віринський завод, яка виявилася непідвладна ні війнам, ні революції.
Станція Віринський завод була відкрита для руху 10 травня 1912 року, та за весь час тут ніколи не було приміських потягів. Ця станція, що обслуговує селище Жовтневе, один з найбільших населених пунктів Білопільського району Сумської області, вперше у своїй історії отримала пряме пасажирське залізничне сполучення з обласним центром у кінці червня 2009 року. Південна залізниця надала місцевим жителям не просто можливість доїхати залізницею до обласного центру і назад. Вони можуть це робити з максимальним комфортом і безпекою — на рейковому автобусі. „Перший рейс рейкового автобуса за маршрутом Віринський завод — Суми відбувся 25 червня 2009 року, напередодні свята 140-річчя залізниці, — розповідає начальник Сумської дирекції залізничних перевезень Південної залізниці Олена Ситник. — До речі, новий маршрут виявився настільки популярним і затребуваним, що ми вже окупили витрати, які понесли у зв’язку з пуском рейкового автобуса. Це якраз той приклад, на жаль, рідкісний, коли приміський маршрут дійсно рентабельний”.

Переглядів: 411 | Додав: railroadersclub | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Форма входу

Пошук

Календар
«  Травень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Залізниці України

Сайт існує

railroadersclub © 2024
Використовуються технології uCoz