Головна
Реєстрація
Вхід
Понеділок
20.05.2024
16:19
Вітаю Вас Гость | RSS

Меню

Міні-чат

Статистика

Онлайн пассажиров всего: 1
Гостей: 1
Пассажиров: 0

  
Головна » 2009 » Жовтень » 29

За січень-вересень 2009 року сторонніми особами здійснено 475 спроб несанкціонованого втручання в діяльність Донецької залізниці. Матеріальні збитки з урахуванням вартості відновлювальних робіт склали 889 тис. грн.

З метою попередження несанкціонованих втручань ведеться цілеспрямована профілактична робота. Так, за 9 місяців поточного року для запобігання розкраданням на Донецькій залізниці здійснено 3326 перевірок, у тому числі працівники служби воєнізованої охорони сумісно з лінійною міліцією провели 683 рейдів, відпрацювали 66 станцій і 37 перегонів. Попереджено 282 крадіжки на суму 221,2 тис. грн. Затримано 333 розкрадачі. Виявлено та знешкоджено 80 угрупувань.

Такі втручання в діяльність залізничного транспорту не тільки спричиняють затримку вантажних і пасажирських поїздів, а й можуть загрожувати безпеці життя та здоров’я працівників і пасажирів. Крім цього, вони призводять до значних матеріальних затрат на відновлення, а ... Читати далі »

Переглядів: 438 | Додав: railroadersclub | Дата: 29.10.2009 | Коментарі (0)


До організації приміських перевезень необхідно залучати місцеву владу та бізнес. Про це повідомив журналістам генеральний директор Укрзалізниці Михайло Костюк під час зустрічі 28 жовтня 2009 року в Києві.

За словами Михайла Костюка, Укрзалізниця пропонує суспільству переглянути своє ставлення до формату приміських перевезень, щоб знайти можливість розглядати тариф на них як окремий тариф від пасажирських перевезень. Звичайно, до цієї роботи слід залучати органи місцевого самоврядування та представити тариф на перевезення як елемент спільного розгляду, де місцева влада формує запит на перевезення, тариф і механізм компенсації, а залізниця здійснює сам процес перевезення. «Можливо, такий механізм буде цікавим і для українського бізнесу, тому що ми, з дозволу уряду, будемо готові після старту реформування створювати спільні підприємства з органами влади, бізнес ... Читати далі »

Переглядів: 479 | Додав: railroadersclub | Дата: 29.10.2009 | Коментарі (0)


Інспекції з контролю ефективності енергозбереження Укрзалізниці скоро виповниться 9 років. За цей період завдяки її роботі Укрзалізниця отримала економічний ефект понад 100 млн грн. Інспектори провели аудити майже всіх підрозділів, за їх результатами впроваджуються заходи з енергозбереження. Зокрема, починаючи з 2007 року інспекцією встановлено жорсткий контроль за системою контролю витрат дизпалива маневровими тепловозами типу «БІС-Р». У результаті питомі витрати дизельного палива тепловозами лише за 9 місяців 2009 року зменшилися на 6,1%, що дало можливість зекономити понад 4 тис. тонн дизпалива.

Наразі працівники Інспекції та залізниць постійно контролюють раціональність використання паливно-енергетичних ресурсів у структурних підрозділах. За січень-вересень поточного року перевірено 468 підрозділів залізниць. Ефективність цієї роботи також обчислюється мі ... Читати далі »

Переглядів: 424 | Додав: railroadersclub | Дата: 29.10.2009 | Коментарі (0)

Укрзалізниця має намір в грудні 2009 року оголосити конкурс на визначення національного оператора з надання послуги харчування в поїздах, про це повідомив генеральний директор Укрзалізниці Михайло Костюк під час зустрічі з журналістами 28 жовтня в Києві.

Він відмітив, що «це не гарно, якщо в одному регіоні подають один вид продукту, а в іншому – інший». Гендиректор Укрзалізниці зазначив: «Буде запропонована абсолютно цивілізована схема роботи. По-перше, їжа в поїзді має бути гарячою та подана пасажиру своєчасно й акуратно. Пункти надання харчування повинні бути 100% підконтрольні у санітарно-гігієнічному плані. Коли це коло буде замкнуто: своєчасність, акуратність, гаряче харчування та постійний контроль за якістю їжі, — от такий проект буде прийнятий». Головний залізничник припускає, що рівень надання таких послуг на інших видах транспорту робить це можливим і для залізниці.

Переглядів: 450 | Додав: railroadersclub | Дата: 29.10.2009 | Коментарі (0)

У День залізничника, 4 листопада, на відкритому засіданні уряду відбудеться презентація Комплексної програми розвитку залізничного транспорту до 2020 року. Про це стало відомо від генерального директора Укрзалізниці Михайла Костюка під час зустрічі з журналістами 28 жовтня 2009 року. «Це буде великим кроком назустріч галузі, коли паралельно вдасться погодити і програму реформування, і концепцію розвитку залізничного транспорту України», — зауважив Михайло Костюк.

За словами очільника галузі, у стратегії розвитку до 2020 року прописані всі основні напрямки розвитку вітчизняного залізничного транспорту.

Щодо вантажних перевезень, то основними стануть питання визначення транзитної політики нашої країни, ставлення України до інтеграції до Євросоюзу, співпраця з «простором 1520».

У пасажирському секторі передбачена зміна нічних поїздів на денні. Для цього заплановано побудувати транснаціональний пасажирський т ... Читати далі »

Переглядів: 469 | Додав: railroadersclub | Дата: 29.10.2009 | Коментарі (0)


«У контексті розвитку швидкісного руху поїздів зі швидкістю 160 км/год ми будемо пропонувати уряду програму ліквідації переїздів та поетапного будування шляхопроводів», — про це заявив генеральний директор Укрзалізниці Михайло Костюк. На його думку, це має бути довготривала програма і на її реалізацію будуть залучені інвестиційні та державні кошти, адже самотужки залізниця не впорається з таким обсягом робіт.

Початком запровадження цієї програми, за словами гендиректора, може стати огородження залізничної інфраструктури в районах компактного проживання населення: містах, селах, які знаходяться біля колій. Наразі на головних коліях знаходиться понад 5 тис. переїздів, які при запровадженні швидкісного руху можуть стануть місцями зниження швидкості поїздів та підвищеної небезпеки.

Довідка

... Читати далі »

Переглядів: 459 | Додав: railroadersclub | Дата: 29.10.2009 | Коментарі (0)


Форма входу

Пошук

Календар
«  Жовтень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Залізниці України

Сайт існує

railroadersclub © 2024
Використовуються технології uCoz