Головна
Реєстрація
Вхід
П`ятниця
29.03.2024
11:52
Вітаю Вас Гость | RSS

Меню

Міні-чат

Статистика

Онлайн пассажиров всего: 1
Гостей: 1
Пассажиров: 0

  
Головна » Архів матеріалів

2 вересня 2010 року в Дніпропетровському національному університеті залізничного транспорту імені академіка В. Лазаряна відбулося громадське обговорення роботи «Будівництво та реконструкція залізничної мережі України для збільшення пропускної спроможності та запровадження швидкісного руху поїздів». Вчена рада рекомендувала присвоїти даній науковій праці та колективу авторів Державну премію України в галузі науки і техніки у 2010 році.

Наукова значимість роботи полягає у розробці та впровадженні в нове будівництво, реконструкцію та модернізацію українських залізниць сучасних технічних рішень, удосконалених конструкцій верхньої будови колії, нових вітчизняних ресурсозберігаючих технологій будівництва і обладнання, розроблених і виготовлених в Україні, що дозволить суттєво збільшити надійність експлуатації колійних конструкцій, підвищити допустимі швидкості руху поїздів замість 120 км/год до 160 км/год.

„Залізничники і науковці поставили перед собою завдання, не погіршуюч ... Читати далі »

Переглядів: 651 | Додав: railroadersclub | Дата: 06.09.2010 | Коментарі (0)

Працівники служби воєнізованої охорони Придніпровської залізниці з 9 по 15 серпня 2010 року попередили 17 випадківкрадіжок вантажів і майна залізниці на суму орієнтовно 4860 гривень. При цьому за підозрою у скоєнні крадіжок було затримано 13 осіб. В тому числі спільно з міліцією попереджено 8 випадків крадіжок, і з застосуванням службових собак – 2 крадіжки.
15 серпня при проведенні оперативно-профілактичних заходів на території станції Іларіонове оперативною групою стрілецької команди ст. Синельникове-1 була попереджена крадіжка близько 2000 кг вугілля з вагону на суму орієнтовно 2400 гривень. За спробу її скоєння було затримано непрацюючу громадянку, яка передана до лінійного відділу міліції ст. Синельникове-1.
Переглядів: 517 | Додав: railroadersclub | Дата: 19.08.2010 | Коментарі (0)

Збільшується парк вантажних вагонів залізниць України, зокрема, в поточному році 288 вантажних піввагонів закупила Придніпровська залізниця. Рухомий склад було придбано за кошти залізниці і збудовано на вагоноремонтних підприємствах Укрзалізниці: ДП «Дарницький вагоноремонтний завод», ДП «Стрийський вагоноремонтний завод» і ДП «Укрспецвагон». Крім того, трьома новими вагонами поповнився парк ДП «Укрспецвагон». Згідно фінплану у 2010 році Укрзалізниця за власні та залучені кошти, планує придбати більш ніж 2200 вантажних вагонів.
Переглядів: 551 | Додав: railroadersclub | Дата: 19.08.2010 | Коментарі (0)

Вчора 11 серпня 2010 року пожежний поїзд СПК станції Щорс Південно-Західної залізниці вчасно прийшов надопомогу пожежній частині Щорського району Чернігівської області. На 99 кілометрі перегону Щорс-Камка на відкритій місцевості, що прилягає до залізничної смуги відведення поблизу села Гвоздиківка, горів трав’яний настил, очерет та кущі. Площа горіння загалом складала 2,5 га і виникала загроза розповсюдження вогню на приватні садиби. Пожежний поїзд Південно-Західної залізниціприбув на місце горіння протягом 15 хвилин після виклику. Впродовж 2 годин вогонь було повністю ліквідовано, врятовано прилеглі до села Гвоздиківка сільськогосподарські угіддя та сінозаготівлі місцевих селян. Для гасіння пожежі було витрачено 95 тонн води.

9 серпня 2010 року за допомогою пожежного поїзда станції Конотоп Південно-Західної залізниціліквідовано загоряння торф’яників на 712 кілометрі перегону Ніжи ... Читати далі »

Переглядів: 586 | Додав: railroadersclub | Дата: 15.08.2010 | Коментарі (0)


За 7 місяців 2010 року залізницями України перевезено пасажирів пільгових категорій на суму 319,1 млн грн., а компенсації отримано лише 73,3 млн грн., що складає 23 % від необхідної суми.

Пільгових перевезень , замовником яких є обласні держадміністрації, виконано на суму 198 млн грн., а отримано компенсації за них 51,6 млн грн. (26,1%).

Також складною залишається ситуація з фінансуванням за перевезення студентів вищих навчальних закладів І-ІV рівнів акредитації та учнів професійно-технічних навчальних закладів (далі — студенти). Залізницями перевезено студентів на суму 98,5 млн грн., а отримано компенсації 21,1 млн грн. (21,5%).

Найгірша ситуація з фінансуванням склалася з перевезенням дітей віком від 6 до 14 років . Залізницями перевезено їх на суму 21,9 млн грн., а компенсації не отримано взагалі.

... Читати далі »

Переглядів: 550 | Додав: railroadersclub | Дата: 15.08.2010 | Коментарі (0)

Південно-Західна залізниця впроваджує метод роботи диспетчерського апарату та локомотивних бригад з організації їзди на подовжених плечах (дільницях обслуговування). До такого експерименту вдалися минулого року. Ефективність даного заходу полягає в скороченні часу прямування вантажних поїздів на таких маршрутах: - від Коростеня та Козятина до Конотопа та в зворотному напрямку поїзди прослідують без зупинки для зміни локомотивної бригади та локомотиву по станції Дарниця; - від Хутір – Михайлівського до Дарниці - без зупинки по станції Конотоп; - від Жмеринки до Дарниці та в зворотному напрямку не зупиняються для зміни по станції Козятин. Отже, при їзді на подовжених плечах скорочення часу прямування вантажних поїздів на цих напрямках складає від 2,5 до 3 годин. Так у липні на зазначених маршрутах було проведено 402 таких поїзди, при цьому економія в часі прямування в цілому досягла 973 години. Розуміючи важливість значення прискорення просування залізницею вагонів з імпортними вантажами ... Читати далі »
Переглядів: 621 | Додав: railroadersclub | Дата: 13.08.2010 | Коментарі (0)

Донецька залізниця оновлює обладнання і пристрої електропостачання. На проведення цих робіт за сім місяців поточного року вона спрямувала понад 18,5 млн грн. В даний час розгорнута довжина електрифікованих залізничних колій Донецької магістралі становить 4364,18 км. Основні роботи з перебудови пристроїв енергетики і контактної мережі ведуться в рамках реконструкції вокзального комплексу станції Донецьк. Вже освоєно 5,9 млн. грн. з 10 запланованих на 2010 рік. Перевлаштування контактної мережі проходить поетапно, в комплексі з перебудовою шляхів. Всі роботи виконуються в умовах безперервного руху поїздів по станції. Зараз розгорнуті роботи з комплексної модернізації ділянки Лозова – Слов'янськ – Донецьк. З початку року на перегонах Лозова –- Близнюки і Близнюки – Дубово у зв'язку з нарізкою водовідвідних кюветів виконані роботи з установки нових підтримуючих і несучих конструкцій контактної мережі та переведення навантаження на ці стояки. В даний час на цьому ж ходу Лозова – Слов'янськ ... Читати далі »
Переглядів: 624 | Додав: railroadersclub | Дата: 13.08.2010 | Коментарі (0)

10 серпня з Києва до Євпаторії вирушив спеціально сформований поїзд для перевезення організованих груп дітей. У ньому на відпочинок до санаторію у супроводі медиків та міліціонерів поїхали понад 500 дітей, постраждалих від наслідків аварії на ЧАЕС. Загалом з початку року Укрзалізниця перевезла майже 335 тисяч маленьких пасажирів, задовольнила понад 7 тис. заявок на перевезення груп дітей.
Також нагадаємо, що цього року Укрзалізниця перевозила на відпочинок до Одеси та Криму дітей, жителів зони надзвичайної екологічної ситуації — Калуського району.
Загалом для перевезення маленьких пасажирів до місць відпочинку на залізницях України сформовано 5 составів для призначення спеціальних «дитячих» поїздів. Вони обладнані ременями безпеки для запобігання падінню з верхніх полиць
Переглядів: 540 | Додав: railroadersclub | Дата: 13.08.2010 | Коментарі (0)

У зв’язку зі спекотною погодою Укрзалізниця закликає пасажирів неухильно дотримуватися правил пожежної безпеки, зокрема, нагадує про заборону паління на шляху прямування поїздів, а також на території вокзалів та станцій. Згідно з наказом генерального директора Укрзалізниці Михайла Костюка, на об’єктах залізничного транспорту буде посилено роботу з нарядами міліції щодо недопущення паління та застосування заходів адміністративного впливу до порушників. Також у наказі генерального директора Укрзалізниці наголошується на неприпустимості викидання будь-яких предметів на шляху прямування поїздів. Також забороняється у смузі відведення залізниць спалювати сміття, виробничі відходи, суху траву, розпалювати вогнища. З поїзними та локомотивними бригадами на залізницях України будуть проведені додаткові інструктажі щодо дотримання протипожежних вимог. Також продовжуватимуться роботи з оборювання захисних лісонасаджень. Окрім того, наказом передбачено забезпечити постійну готовність пожежних п ... Читати далі »

Переглядів: 534 | Додав: railroadersclub | Дата: 13.08.2010 | Коментарі (0)

Південно-Західна залізниця звертає увагу пасажирів, що 10 серпня 2010 року, в зв’язку з виконанням ремонтних робіт на перегоні Дарниця – Київ-Московський, змінюється маршрут прямування електропоїзда № 6929 Ніжин – Борщагівка-технічна через Київ-Петрівку.

Південно-Західна залізниця закликає пасажирів уважніше слухати оголошення про зміни у розкладі руху поїздів.

Переглядів: 550 | Додав: railroadersclub | Дата: 09.08.2010 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 5 ... 58 59 »

Форма входу

Пошук

Календар
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Залізниці України

Сайт існує

railroadersclub © 2024
Використовуються технології uCoz