Головна
Реєстрація
Вхід
П`ятниця
03.05.2024
04:44
Вітаю Вас Гость | RSS

Меню

Міні-чат

Статистика

Онлайн пассажиров всего: 1
Гостей: 1
Пассажиров: 0

  
Головна » 2008 » Травень » 22 » Придніпровська залізниця представила передпроектну розробку розбудови вокзалу Дніпропетровськ до Євро -2012
21:19
Придніпровська залізниця представила передпроектну розробку розбудови вокзалу Дніпропетровськ до Євро -2012
   «Придніпровська залізниця вже сьогодні готова до перевезення уболівальників та гостей міста під час Євро-2012, однак для стабільної роботи транспорту необхідно створити повноцінні умови посадки та висадки пасажирів залізниці», - заявив головний інженер Придніпровської залізниці Володимир Душейко у своїй доповіді, на нараді «Щодо питань підготовки аеропортів, автомобільних доріг та об’єктів залізничного транспорту Дніпропетровської області до Євро-2012». Нарада відбулась 20 квітня 2008 року в Управлінні Придніпровської залізниці за участю заступника міністра транспорту та зв’язку Вадима Гуржоса, першого заступника Генерального директора Укрзалізниці Миколи Луханіна, в.о. голови Облдержадміністрації Дніпропетровської області Семена Кроля, начальника Придніпровської залізниці Петра Лози та представників інших транспортних галузей області.
     Володимир Душейко представив присутнім передпроектні розробки побудови приміського терміналу. Необхідність його побудови обумовлена тим, що сьогодні пропускна спроможність Дніпропетровського вокзалу складає 100 тис. осіб, з яких 90 тис. – пасажири приміського залізничного транспорту.
     Історично склалося так, що побудова вокзалу, яка є архітектурною пам’яткою міста, з усіх боків затиснена іншими будовами. Після обговорення великої кількості варіантів зведення приміського терміналу був обраний той, у якому розглядається можливість розбудови двох останніх платформ – 5 та 6, на які після реконструкції можна буде приймати одночасно 8 приміських поїздів. Таким чином, для пасажирських поїздів вокзал залишає 4 перші платформи. Також у передпроектних розробках врахована можливість виходу приміських пасажирів на вокзальну площу.
     Цей проект дозволить у першу чергу оптимізувати шлях виходу пасажирів до приміщень вокзалу, а також зробити ще 3-4 виходи з вокзалу і розділити пасажиропотоки дальнього та приміського слідування. Але головне – побудова приміського терміналу дасть можливість контролювати сплату за проїзд приміськими пасажирами. Місцева влада також отримує помітні переваги від цього проекту, тому що він дозволить розвивати інфраструктуру привокзального району міста.
     Володимир Душейко зауважив, що необхідно розробляти проект стадійно, та впевнив, що вже у цьому році Придніпровська залізниця має можливість розпочати виконання частини проекту з підготовки території будівництва. У свою чергу, підтримку проекту підтвердили і заступник міністра транспорту і зв’язку Вадим Гуржос, і представники місцевої влади.
     Також на нараді торкнулися проблеми рухомого складу, яка є нагальною для усієї залізниці в цілому. Однак, Володимир Душейко запевнив, що саме для Євро-2012 вона не є значущою, тому що Придніпровська залізниця вже сьогодні має достатньо вагонів, щоб перевозити уболівальників.
Переглядів: 865 | Додав: railroadersclub | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Форма входу

Пошук

Календар
«  Травень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Залізниці України

Сайт існує

railroadersclub © 2024
Використовуються технології uCoz