Головна
Реєстрація
Вхід
Вівторок
16.04.2024
17:53
Вітаю Вас Гость | RSS

Меню

Міні-чат

Статистика

Онлайн пассажиров всего: 1
Гостей: 1
Пассажиров: 0

  
Головна » 2010 » Червень » 11 » Залізничники України та Німеччини спільно розвиватимуть вантажні перевезення в напрямку Схід – Захід
18:58
Залізничники України та Німеччини спільно розвиватимуть вантажні перевезення в напрямку Схід – Захід

Залізничники України та Німеччини спільно розвиватимуть вантажні перевезення в напрямку Схід – Захід . Про наміри співпрацювати у цьому питанні повідомили заступник генерального директора Укрзалізниці Віктор Чорний та директор Східного регіону компанії «DB Schenker» Ганс Георг Вернер за підсумками ділового форуму «Проблеми та перспективи розвитку вантажних перевезень», який відбувся у Києві 10 червня поточного року. У заході взяли участь представники Державної адміністрації залізничного транспорту України «Укрзалізниця», німецької компанії «DB Schenker» Німеччина та Україна, вантажовідправники та експедитори. Під час ділового форуму сторони презентували спільні можливості з організації перевезень і переробки вантажів на кордоні, організації перевезень по території європейських країн.

„Напрацьовано низку проектів для співпраці Укрзалізниці та «DB Schenker». Ми вбачаємо перспективи у розвитку перевезень транзитних вантажів з країн СНД по території України в Польщу, Німеччину, Румунію, Австрію і зворотно. Нам під силу організувати залізничне сполучення між Україною, країнами СНД, Східної та Західної Європи на найвищому рівні”, – зазначив заступник генерального директора Укрзалізниці Віктор Чорний.

Також під час форуму фахівці Укрзалізниці представили маршрути доставки зерна і продуктів перемелу, залізної руди з України до Німеччини, а також вантажів високого ступеню переробки.

В свою чергу директор Східного регіону компанії «DB Schenker» пан Ганс Георг Вернер зазначив, що вбачає перспективи співпраці також в організації перевезень до Німеччини лісових вантажів.

Віктор Чорний розповів, що у відповідь на звернення ДБ Шенкер до Укрзалізниці з пропозицією про співробітництво, українські залізничники створили новий транспортний продукт, що дозволить клієнтам подивитися на залізничний транспорт по-іншому і побачити нові можливості.

„Торгово-економічне співробітництво країн Європи, зростання товарообігу вимагають від світової транспортної системи, в тому числі і від Укрзалізниці, нового підходу до організації перевезень вантажів. Вантажовласник очікує від транспорту не просто перевезення, а комплексну послугу, що включає весь спектр завдань по навантаженню, оформленню, підбору оптимального транспортного засобу і маршруту перевезення, забезпеченню схоронності і якісного перевантаження з одного транспортного засобу на інший. Але, насамперед, клієнта цікавить оптимізація витрат, і сьогодні Укрзалізниця працює над тим, щоб надати клієнту необхідну послугу”, - зазначив заступник генерального директора Укрзалізниці.

 

 

На форумі також йшлося про зростання обсягів перевезень вантажів в напрямку Схід – Захід. У 2009 році вони склали 28 672,9 тис. тонн, у тому числі між Україною і Німеччиною – 546,2 тис. тонн.

У структурі міжнародних перевезень між Україною та Німеччиною найбільше експортних вантажів з України, їх частка у загальному обсягу перевезень 98%. Серед експортних вантажів переважають зерно і продукти перемелу (32,4%), залізна і марганцева руди (18%), чорні метали (6,2%) та кам'яне вугілля (2,1%). При цьому більшість вантажів з України у 2009 році направлялася у порти Чорного моря, а потім морським транспортному до портів Німеччини.

 

 

Довідка

Компанія DB Schenker займає перше місце в Європі з вантажних залізничних і інтермодальних перевезень. Кількість співробітників сягає більше 88 тисяч, вони працюють у 2 тисячах відділень в 130 країнах світу. DB Schenker відповідає за всі транспортні логістичні операції Deutsche Bahn.

Укрзалізниця в організації перевезень взаємодіє з дев'ятьма залізничними адміністраціями, забезпечує роботу сорока міжнародних залізничних переходів, а також обслуговує 18 українських морських портів Чорноморсько-Азовського басейну і чотири поромні залізничні переправи.

За обсягами перевезень вантажів залізниці України займають четверте місце на Євразійському континенті (після Китаю, Росії та Індії) і шосте місце у світі. П'яте місце по перевезенню вантажів залізничним транспортом на Євразійському континенті займають залізниці Німеччини.

Переглядів: 451 | Додав: railroadersclub | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Форма входу

Пошук

Календар
«  Червень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Залізниці України

Сайт існує

railroadersclub © 2024
Використовуються технології uCoz