Головна
Реєстрація
Вхід
П`ятниця
19.04.2024
21:42
Вітаю Вас Гость | RSS

Меню

Міні-чат

Статистика

Онлайн пассажиров всего: 1
Гостей: 1
Пассажиров: 0

  
Головна » 2010 » Січень » 29 » Залізничники України та країн-партнерів на міжнародній конференції у Чопі обговорили перспективи розвитку транзиту у 2010 році
08:13
Залізничники України та країн-партнерів на міжнародній конференції у Чопі обговорили перспективи розвитку транзиту у 2010 році

 28 січня 2010 року у місті Чоп відбулася міжнародна конференція „Схід-Захід: транзит 2010”, у якій взяли участь залізничники України, Австрії, Словаччини, Угорщини, Румунії а також експедитори, представники державних органів влади, контролюючих органів та керівники перевантажувальних терміналів. Сторони обговорили перспективи розвитку транзитних перевезень вантажів на поточний рік.

Заступник генерального директора Укрзалізниці Віктор Чорний, виказав сподівання, що впродовж цієї конференції будуть сформовані пропозиції для нарощення обсягів перевезень у напрямку сухопутних західних кордонів України. Він наголосив, що Україна має значний транзитний потенціал, і, враховуючи географічне положення країни, переміщення вантажів переважно здійснюється зі Сходу на Захід.

„Протягом останніх п’яти років обсяги транзитних перевезень зросли майже на 30%. Так, у 2008 році перевезено майже 70 млн тонн вантажів – це найбільший показник за весь період існування Укрзалізниці”, – поінформував Віктор Чорний.

За підсумками 2009 року, в зв’язку з економічною кризою, обсяг транзитних перевезень, порівняно з відповідним періодом 2008-го, зменшився на 34,9 % і становив 45,4 млн тонн .

Серед вантажів переважають кам ’ яне вугілля, нафтопродукти, мінеральні добрива, чорні метали. Стратегічні партнери Укрзалізниці в організації перевезень зовнішньоторгових вантажів – залізниці Польщі, Словаччини, Чехії, Угорщини та Румунії.

На сьогодні, одним із пріоритетних завдань Укрзалізниці, за словами Віктора Чорного, є організація мультимодальних перевезень вантажів, зокрема, товарів із Китаю в Західну Європу з використанням міжнародних транспортних коридорів, які пролягають територією України. Укрзалізниця бере активну участь у розробці технічних, технологічних і тарифних умов організації контейнерних поїздів із Китаю в країни Західної Європи і у зворотному напрямку.

Укрзалізниця також працює над організацією контрейлерних перевезень. Зокрема, з 2003 року в Україні функціонують поїзди комбінованого транспорту „Вікінг” (за маршрутом Іллічівськ – Клайпеда) та „Ярослав” (за маршрутом Луганськ – Славкув).

„Створення нових сучасних проектів у цьому сегменті транспортних перевезень могло б стати значним кроком до збільшення обсягів перевезень і збільшення переліку послуг залізниць”, - зазначив Віктор Чорний.

 Довідка:

Залізничний транспорт загального користування є основою транспортної системи України, на який припадає 83 відсотки вантажообігу та майже 43 відсотки пасажирообігу .

Сьогодні залізниці України взаємодіють в організації перевезень с дев’ятьма адміністраціями залізничного транспорту і забезпечують роботу по сорока міжнародних залізничних переходах, а також обслуговують 18 українських морських портів Чорноморсько-Азовського басейну и три паромні залізничні переправи.

Територією Укра ї н и проходят ь три Пан’ є вропейск і коридор и (3-й, 5-й, 9-й) і ш і сть коридор і в ОС З . Через укра ї нск і порт и І зма ї л та Рен і здійснюється вза ємодія Укрзал і зн и ц і з пан’ є вропейским коридором №7, який проход ить по р ічці Дунай. Р о звивают ь ся перев езення по М і жнародному транспортному коридору ТРАСЕКА.

Переглядів: 415 | Додав: railroadersclub | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Форма входу

Пошук

Календар
«  Січень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Залізниці України

Сайт існує

railroadersclub © 2024
Використовуються технології uCoz