Головна
Реєстрація
Вхід
Четвер
25.04.2024
10:53
Вітаю Вас Гость | RSS

Меню

Міні-чат

Статистика

Онлайн пассажиров всего: 1
Гостей: 1
Пассажиров: 0

  
Головна » 2010 » Квітень » 27 » В рамках святкування Дня Перемоги два зупиночні пункти Одеської залізниці отримають імена видатних залізничників
18:20
В рамках святкування Дня Перемоги два зупиночні пункти Одеської залізниці отримають імена видатних залізничників
Одеська залізниця активно готується до святкування Дня Перемоги. До свята заплановано цілий комплекс заходів. Серед них перейменування двох зупиночних пунктів, відкриття меморіальної дошки та святковий концерт для ветеранів-залізничників в актовій залі управління Одеської залізниці.

6 травня відбудуться урочистості на двох зупиночних пунктах, які отримали його буде названо на честь Івана Артемовича Ємця, видатного залізничника, який брав участь у Великій Вітчизняній війні. Трудові досягнення колективу Одеської залізниці під керівництвом Івана Ємця сприяли економічному розвитку магістралі.

Того ж дня буде введено в експлуатацію зупиночний пункт «1200 кілометр» на перегоні Колосівка-Березівка, який перейменують на честь Івана Сидоровича Шеверняєва. Під час його керівництва колектив Одеської залізниці увійшов до списку передових підприємств галузі.

На урочистості запрошені члени сімей колишніх керівників залізниці, друзі, колеги, які працювали із залізничниками, представники місцевих органів влади, Ради ветеранів залізниці та інші.

7 травня відбудеться урочисте відкриття меморіальної дошки колишньому начальникові Одеського відділку, Заслуженому працівнику транспорту, почесному залізничнику Миколі Марковичу Кравченку, який більше 20 років очолював підрозділ, що займався залізничними перевезеннями.

Того ж дня для ветеранів-залізничників відбудеться святковий концерт. Понад 60 ветеранів отримають відзнаки Мінтрансзв’язку України, нагороди Укрзалізниці та відзнаки начальника залізниці. Для ветеранів автобазою Одеської залізниці буде надано автотранспорт.

 

*Довідка

Ємець Іван Артемович - народився 1926 р. В 1952 р. закінчив Дніпропетровський інститут інженерів залізничного транспорту за спеціальністю інженер по експлуатації залізниць. Трудову діяльність розпочав у 1942 році. З 1973 по 1977 рр. працював начальником Одеської залізниці. Під час керівництва Івана Ємця була введена в експлуатацію станція Іллічівськ-Паромна, завершено будівництво лінії Помічна-Долинська, почалося будівництво будівельно-промислової бази і нового морського порту Южний.

Пізніше він працював заступником Міністра шляхів сполучення, начальником Прибалтійської залізниці.

За багаторічну сумлінну працю Іван Артемович мав велику кількість нагород, серед яких знак „Почесному залізничникові". Обирався депутатом Верховної Ради Латвії. Учасник Великої Вітчизняної війни.

 

Шеверняєв Іван Сидорович - народився 1937 р. В 1968 р. закінчив Дніпропетровський інститут інженерів залізничного транспорту за спеціальністю інженер по експлуатації залізниць. Трудову діяльність розпочав у 1957 р. З 1981 по 1986 рр. працював начальником Одеської залізниці. За 5 років колектив Одеської залізниці увійшов до списку передових підприємств галузі. Було здано в експлуатацію 100 тис. м 2 житла для працівників магістралі. Відкривалися та капітально ремонтувалися дитячі садки, Палаци культури, лікувально-оздоровчі установи.

За багаторічну сумлінну працю Іван Артемович мав велику кількість нагород, серед яких «Знак Пошани» та «Почесному залізничникові».

 

Кравченко Микола Маркович – народився 1927 року. В 1954 р. закінчив Дніпропетровський інститут інженерів залізничного транспорту за спеціальністю інженер по експлуатації залізниць. На залізничному транспорті почав працювати з 1947 р. помічником чергового по станції Роздільна З 1969 р. 20 років працював начальником Одеського відділку залізничних перевезень.

За видатні досягнення в розвитку залізничного транспорту Микола Маркович був нагороджений знаком «Почесному залізничникові», також йому було присвоєне звання «Заслуженого працівника транспорту Української ССР».

Переглядів: 508 | Додав: railroadersclub | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Форма входу

Пошук

Календар
«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Залізниці України

Сайт існує

railroadersclub © 2024
Використовуються технології uCoz