Головна
Реєстрація
Вхід
П`ятниця
29.03.2024
09:58
Вітаю Вас Гость | RSS

Меню

Міні-чат

Статистика

Онлайн пассажиров всего: 1
Гостей: 1
Пассажиров: 0

  
Головна » 2010 » Травень » 5 » Дніпропетровська дитяча залізниця на Першотравень відкрила рух
18:33
Дніпропетровська дитяча залізниця на Першотравень відкрила рух

1 травня Дніпропетровська дитяча залізниця розпочала новий сезон роботи. На відкритті були присутні голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул, заступник голови обласної ради Андрій Шипко, міський голова Іван Куліченко, начальник Придніпровської залізниці Олександр Момот та почесні гості.

Свято розпочалося з привітання голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації Олександра Вілкула, який побажав усім співробітникам та учням дитячої дороги нових досягнень і наснаги у процесі навчання. Начальник Придніпровської залізниці Олександр Момот у своєму вітанні зазначив, що багато залізничників пройшли школу Малої залізниці, отже для кожного юного залізничника шлях на Придніпровську завжди відкрито.

Начальниками змін були здані рапорти, а усім відмінникам навчання Олександр Момот вручив подяки за активну участь у житті Дніпропетровської дитячої залізниці. Після урочистої церемонії гості оглянули навчальні приміщення дитячої залізниці та разом з дітьми проїхали у святковому потязі.

Довідково.

Дніпропетровська дитяча залізниця створена у 1936 році. Її структура базується на дитячому самоврядуванні і вона є відособленим підрозділом ДП „Придніпровська залізниця”. Мала залізниця призначена здійснювати професійну орієнтацію і підготовку молоді та учнів шкіл за робітничими професіями залізничного транспорту. Для 700 юних залізничників із м. Дніпропетровська та області теоретичне навчання проходить приблизно у 60 гуртках на базі шкіл міста, області та у приміщенні вокзалу дитячої залізниці.

З травня до кінця жовтня на Малій залізниці відбувається рух поїздів. Розпочинається сезон з практики юних залізничників, які під контролем інструкторів працюють на посадах машиніста та помічника машиніста локомотива, начальника та провідника пасажирського поїзда, контролера-ревізора, чергового стрілочного поста, монтера колії, а також начальника та чергового по залізничній станції. Учні першого року навчання наприкінці практики отримують посвідчення юного залізничника, яке надає право безкоштовного проїзду у приміському сполученні на Придніпровській залізниці.

Під час літньої практичної роботи юні залізничники у Дніпропетровську приймають делегації з усіх дитячих залізниць України з метою обміну досвідом щодо організації роботи.

Випускники Малої Придніпровської пов’язують свій майбутній професійний шлях з залізничним транспортом і незабаром вони стануть студентами відомчих навчальних закладів. У минулому році більше 100 юних залізничників поповнили ряди профільних вишів.

Придніпровська залізниця всіляко підтримує у роботі колектив Дніпропетровської дитячої залізниці, аби юні залізничники закріплювали свої знання та дарували радість маленьким мешканцям Дніпропетровська.

Переглядів: 432 | Додав: railroadersclub | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Форма входу

Пошук

Календар
«  Травень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Залізниці України

Сайт існує

railroadersclub © 2024
Використовуються технології uCoz