Головна
Реєстрація
Вхід
Вівторок
16.04.2024
18:08
Вітаю Вас Гость | RSS

Меню

Міні-чат

Статистика

Онлайн пассажиров всего: 1
Гостей: 1
Пассажиров: 0

  
Головна » 2010 » Березень » 30 » Для збереження доріг Укрзалізниця пропонує автоперевізникам доставляти великотоннажні автомобілі на спеціальних платформах
16:46
Для збереження доріг Укрзалізниця пропонує автоперевізникам доставляти великотоннажні автомобілі на спеціальних платформах

Укрзалізниця пропонує автоперевізникам доставляти за різними маршрутами великотоннажні автомобілі на спеціальних платформах. Це захистить автодороги, які не витримують великого навантаження, від руйнувань. Важкі погодні умови та затяжна зима цього року завдали значних ушкоджень стану асфальтного покриття на автошляхах України. На багатьох ділянках трас державного і місцевого значення Укравтодором навіть введені обмеження руху великотоннажних автомобілів. Залізничники пропонують автотранспорт поставити на рейки, точніше, на спеціальні платформи.

Контрейлерні перевезення ( перевезення великовантажних автопоїздів залізниц ею на спеціальних платформах ) набули популярності у країнах Європи. Досвід їх організації має і Укрзалізниця. Наразі залізничники готові до здійснення контрейлерних перевезень за маршрутами Ужгород—Львів—Київ—Харків—Луганськ, Одеса—Київ (і далі — у напрямку Росії та Білорусі), Херсон—Миколаїв—Київ та іншими.

На залізничних терміналах дев’яти великих міст — Києва, Харкова, Луганська, Ужгорода, Львова, Ковеля, Одеси, Херсона та Миколаєва — є рампи, які пристосовані для завантаження вантажних автомобілів. У разі необхідності, як зазначив начальник Управління комбінованих перевезень та оперативної діяльності Головного комерційного управління Укрзалізниці Анатолій Прибатень, такі інженерні конструкції у найкоротші терміни — за дві—три доби можна облаштувати практично на будь-якій залізничній станції.

Для перевезень автопоїздів залізничники готові задіяти 87 спеціалізованих платформ. Оскільки у складі контрейлерного поїзда зазвичай по 30—35 таких платформ, то вже нині є можливість організувати на найбільш завантажених напрямках щодобове перевезення автопоїздів двома-трьома маршрутами. За умови збільшення обсягів таких перевезень Укрзалізниця має змогу за короткий термін модернізувати ще 100 платформ.

Контрейлерні перевезення мають низку переваг. Зокрема, зменшуються обсяги викидів в атмосферу забруднювальних речовин від автотранспорту, поліпшується рівень безпеки на автошляхах. У західноєвропейських країнах такі перевезення користуються попитом не лише у періоди міжсезоння, а й у літню спеку, взимку — на крутих гірських перевалах, а також у нічний час.

Переглядів: 388 | Додав: railroadersclub | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Форма входу

Пошук

Календар
«  Березень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Залізниці України

Сайт існує

railroadersclub © 2024
Використовуються технології uCoz