Головна
Реєстрація
Вхід
Четвер
18.04.2024
07:19
Вітаю Вас Гость | RSS

Меню

Міні-чат

Статистика

Онлайн пассажиров всего: 1
Гостей: 1
Пассажиров: 0

  
Головна » 2008 » Липень » 26 » Залізниці України повинні розвиватися за європейським зразком
11:40
Залізниці України повинні розвиватися за європейським зразком
На думку залізничників, правова форма єдиного суб’єкта господарювання повинна відповідати положенням затвердженої Урядом концепції реформування галузі, розробленої з урахування європейського законодавства, і забезпечувати вирішення основної мети – створення умов для залучення інвестицій в оновлення основних виробничих фондів.
     Цим вимогам відповідає створення Державної акціонерної компанії, до статутного фонду якої, згідно з концепцією, має бути включено майно Укрзалізниці, залізниць та всіх підприємств, установ і організацій, які належать до сфери управління Укрзалізниці.
     Це забезпечить нормальне функціонування єдиного виробничо-технологічного комплексу та сприятиме підвищенню його конкурентоспроможності, зокрема на зовнішньому ринку залізничних перевезень.
     Мінтрансзв’язку вважає, що на залізничному транспорті на І етапі реформування необхідно створити єдиний суб’єкт господарювання у формі Державного підприємства лише на базі майна залізниць.
     Таким чином, єдиний залізничний комплекс пропонується розділити на дві частини і реформувати лише одну з них – залізниці.
     Для зниження невиробничих видатків із сфери діяльності залізниць повинні бути виділені навіть об’єкти соціально-побутового призначення.
     Всі ці підприємства, організації та установи, в тому числі, ті, що задіяні у перевізному процесі з парком дефіцитних вантажних вагонів (21,4 тис.) мають бути підпорядковані безпосередньо Мінтрансзв’язку і їх подальша доля в проекті програми не визначена.
     Таким чином протиріччя позицій сторін у вирішенні шляхів реформування не тільки у визначенні форми структурних змін, скільки у змісті реформ.
     Залізничники, в тому числі й профспілки залізничників і транспортних будівельників України, категорично проти того, щоб єдиний залізничний комплекс був розчленований ще в період підготовки до реформування.
Переглядів: 645 | Додав: railroadersclub | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Форма входу

Пошук

Календар
«  Липень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Залізниці України

Сайт існує

railroadersclub © 2024
Використовуються технології uCoz