Головна
Реєстрація
Вхід
П`ятниця
19.04.2024
09:17
Вітаю Вас Гость | RSS

Меню

Міні-чат

Статистика

Онлайн пассажиров всего: 1
Гостей: 1
Пассажиров: 0

  
Головна » 2008 » Травень » 28 » Інформація щодо відміни друку прізвищ на проїзних документах
17:35
Інформація щодо відміни друку прізвищ на проїзних документах

Головне пасажирське управління Укрзалізниці надає інформацію щодо відміни друку прізвищ на проїзних документах.

Практика продажу іменних проїзних документів показала недоцільність подальшого їх застосування, особливо при проїзді тільки залізницями України. Як правило, оформлення іменних проїзних документів спричиняє значні незручності для пасажирів, починаючи з часу оформлення проїзних документів і до закінчення поїздки. Особливо це питання є актуальним для перевезень організованих груп пасажирів у періоди підвищеного пасажиропотоку та при дефіциті місць на окремі пасажирські поїзди, коли проїзні документи придбаваються для однієї особи, а за особливих причин (хвороба, сімейні обставини, зміна рішення керівництва про відряджувану особу тощо) поїздку має здійснити інша особа.

Повернення іменних проїзних документів, оформлених на одну особу чи декількох осіб у складі групи та нове оформлення на іншу особу зі зміною прізвища призводить до сплати пасажирами додаткових коштів у вигляді комісійних зборів за повернення та за нове оформлення, що негативно позначається на якості обслуговування пасажирів. При відсутності місць пасажир підпадає під ризик щодо отримання місця.

Фактично відміна іменних квитків не тягне за собою ні для самих пасажирів, ні для суб`єктів господарювання, що здійснюють продаж квитків, негативних наслідків.

Оформлення пільгових та безплатних проїзних документів залишається без змін, а саме із зазначенням прізвища та ініціалів пасажира.

Переваги для пасажирів у разі відміни прізвищ: зручності при користуванні залізничним транспортом, так як не буде необхідності пред’явлення до каси та у поїзді документів, що засвідчують особу. Особливо це має значення, коли пасажир не поінформований про вимоги щодо пред`явлення до каси відповідних документів (люди похилого віку, інваліди), відсутня можливість отримання ксерокопії документа тощо, зменшиться кількість звернень пасажирів з проханнями щодо здійснення оформлення без документів, що засвідчують особу. Зменшиться кількість скарг громадян та конфліктних ситуацій у поїздах на невідповідність прізвища чи ініціалів у проїзних документах та паспорті чи посвідченні особи.

У частині страхування пасажирів зміна порядку також не зачіпає інтереси громадян, так як постанова КМУ від 14.08.1996 №959 „Про затвердження Положення про обов’язкове особисте страхування від нещасних випадків на транспорті” не визначає вимоги щодо зазначення прізвища у квитку.

Виплата страхової суми здійснюється страховиком на підставі заяви застрахованого про її виплату, акта про нещасний випадок, листа непрацездатності або довідки про встановлення інвалідності, а також страхового поліса або документа, що його замінює. Страховий поліс міститься на самому квитку, де зазначається: вид страхування, найменування, адреса, телефон страховика та розміри страхового платежу та страхової суми.

Разом з цим слід зазначити, що при проїзді до держав СНД (наприклад, Російської Федерації, Азербайджану) прізвище в проїзних документах необхідно зазначати відповідно до їх внутрішнього законодавства. Проект постанови КМУ „Про внесення змін до Порядку обслуговування громадян залізничним транспортом”, завізований Міністром транспорту та зв’язку (М.Рудьковський), оприлюднений на офіційному сайті Мінтрансзв`язку mtu. gov. ua (розділ нормативно- правова база) та проходить погодження в заінтересованих Міністерствах.

З повагою
Начальник Головного управління
Л.М.Лобойко


Переглядів: 828 | Додав: railroadersclub | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Форма входу

Пошук

Календар
«  Травень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Залізниці України

Сайт існує

railroadersclub © 2024
Використовуються технології uCoz